Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Sibelius-Akatemian tohtoriopas: Konsertin esitarkastus ja ilmoittautuminen

Sibelius-Akatemian tohtoriopas on jatko-opiskelijoiden, tohtorikoulun henkilökunnan sekä jatkotutkintojen tarkastajien tietopaketti tohtoriopinnoista ja tohtorikoulun toiminnasta.

Konsertin esitarkastus ja ilmoittautuminen

  1. Opiskelijan kuuluu olla olla alustavasti yhteydessä lautakunnan puheenjohtajaan ja sen jäseniin hyvissä ajoin ennen kuuden viikon määräaikaa, jotta lautakunta saadaan kokoon.
  2. Jatkotutkinnon opinnäytteisiin kuuluvilta julkisilta konserteilta edellytetään esitarkastus. Opiskelija ottaa ennen ilmoittautumista yhteyden Akateemisen neuvoston määräämään esitarkastajaan ja järjestää konsertin esitarkastuksen. Esitarkastaja toteaa jatko-opiskelijan valmiuden esittää konsertin ohjelma menestyksellisesti; sävellyksen jatko-opiskelijan kohdalla esitarkastaja toteaa esitettävien sävellysten laadun. Esitarkastaja voi hyväksyä konsertin ohjelmaan vähäisiä muutoksia. Tällöin opiskelija vastaa muutoksen ilmoittamisesta lautakunnalle ja tohtorikoulun toimistoon välittömästi esitarkastuksen jälkeen.

Sävellysten esitarkastuksessa esitarkastaja liittää ilmoittautumislomakkeeseen enintään 3000 merkin (välilyönteineen) lausunnon esitarkastamistaan sävellyksistä.

Jos esitarkastaja ei anna hyväksymistään, opiskelija voi vedota taiteellisen lautakuntaan, joka voi harkinnan mukaan myöntää suoritusluvan.

  1. Konserttiin on ilmoittauduttava viimeistään kuusi viikkoa ennen konserttia täyttämällä ilmoittautumislomake ja palauttamalla sen oman tohtorikoulutun toimistoon. Ilmoittautumislomakkeessa tulee olla merkintä hyväksytystä esitarkastuksesta; lautakunta ei voi arvioida konserttia ilman hyväksyttyä esitarkastusta. Ilmoittautumisen perusteella tohtorikoulu kutsuu koolle arvostelulautakunnan (päivämäärästä on toki sovittu lautakunnan kanssa jo etukäteen).

            Lataa itsellesi jatkotutkintokonsertin ilmoittautumislomake (linkki).

Samalla voi tarvittaessa pyytää laajennetut luokkavarausoikeudet (6 viikkoa etukäteen) tilavarauksista, siba.tilavaraus@uniarts.fi.

  1. Opiskelija toimittaa ilmoittautumislomakkeen siinä mainituille tahoille: lautakunnan puheenjohtajalle, erkoissuunnittelijalle ja tuottajalle.