Skip to Main Content

Sibelius-Akatemian tohtoriopas: Konsertin esitarkastus ja ilmoittautuminen

Sibelius-Akatemian tohtoriopas on jatko-opiskelijoiden, tohtorikoulun henkilökunnan sekä jatkotutkintojen tarkastajien tietopaketti tohtoriopinnoista ja tohtorikoulun toiminnasta.

Konsertin esitarkastus ja ilmoittautuminen

  1. Jatkotutkinnon opinnäytteisiin kuuluvilta julkisilta konserteilta edellytetään esitarkastus.

  1. Opiskelija ottaa ennen ilmoittautumista yhteyden Sibelius-Akatemian johtokunnan määräämään esitarkastajaan ja järjestää konsertin esitarkastuksen. Esitarkastaja toteaa jatko-opiskelijan valmiuden esittää konsertin ohjelma menestyksellisesti; sävellyksen jatko-opiskelijan kohdalla esitarkastaja toteaa esitettävien sävellysten laadun.

Sävellysten esitarkastuksessa esitarkastaja liittää ilmoittautumislomakkeeseen enintään 3000 merkin (välilyönteineen) lausunnon esitarkastamistaan sävellyksistä.

Jos esitarkastaja ei anna hyväksymistään, opiskelija voi vedota taiteellisen lautakuntaan, joka voi harkinnan mukaan myöntää suoritusluvan.

Opiskelija lähettää esitarkastajalle sähköisen jatkotutkintokonserttiin ilmoittautumislomakkeen sekä tavoitedokumentin, missä selvittää konsertin tavoitteet suhteen tutkinnon kokonaisuuteen. Esitarkastaja palauttaa sen täytettynä opiskelijalle konserttiin ilmoittautumista varten.

  1. Konserttiin on ilmoittauduttava viimeistään kuusi viikkoa ennen konserttia sähköisellä jatkotutkintokonserttiin ilmoittautumislomakkeella lähettämällä tohtorikoulunasiantuntija Sirpa Järvelälle ja konserttiin nimitetylle tuottajalle. Ilmoittautumislomakkeessa tulee olla merkintä hyväksytystä esitarkastuksesta; lautakunta ei voi arvioida konserttia ilman hyväksyttyä esitarkastusta. Ilmoittautumisen perusteella tohtorikoulu kutsuu koolle arvostelulautakunnan (päivämäärästä on toki sovittu lautakunnan kanssa jo etukäteen).

            Lataa itsellesi jatkotutkintokonsertin ilmoittautumislomake (linkki).

Samalla voi tarvittaessa pyytää laajennetut luokkavarausoikeudet (6 viikkoa etukäteen) tilavarauksista, siba.tilavaraus@uniarts.fi.