Tutkimussuunnitelma on aina räätälöitävä ko. hakuun, noudattaen rahoittaja- ja hakukohtaisia ohjeita ja huomioiden rahoittajan tavoitteet ja painopisteet.
Tutkimussuunnitelmaan kannattaa pyytää kommentteja sekä tieteellistä sisältöä ymmärtäviltä kollegoilta että ulkopuolisilta. Hakemuksen arvioitsijat eivät välttämättä ole oman alasi asiantuntijoita, joten on tärkeää, että teksti on riittävän yleiskielistä, mahdollisimman eksplisiittistä eikä mitään jää rivien välistä pääteltäväksi.
Jos rahoittaja on määritellyt hakemuksen/tutkimussuunnitelman rakenteen, noudata sitä. Mikäli näin ei ole, suunnitelmaan kannattaa sisällyttää hakemuksen pituusrajoituksista ja hankkeen koosta riippuen hankkeen
Mieti kaikki hankkeessa tarvittavat resurssit (tilat, laitteistot, ohjelmistot, henkilöstö (tutkimus- ja myös mahdollinen hallintohenkilöstö)), haettavissa oleva rahoitus ja mahdollinen omarahoitus sekä hankeen aikataulutus. Tarvittaessa tarkempia tietoja saa ko. palveluista (talous, HR, IT, tilapalvelut, tuotantopalvelut, ks. yhteystiedot välilehdeltä Tutkimuksen palveluiden yhteyshenkilöt). Hankkeissa, joissa on tarve projektikoordinaattorille/-päällikölle, budjetoidaan myös hänen palkkansa projektille joko osa- tai kokoaikaisesti rahoittajan ehtojen salliessa. Huomioi rahoittajan ohjeistus esim. hyväksyttävistä kuluista ja mahdolliset Taideyliopiston omat ko. rahoittajaa koskevat ohjeet.
sekä hakemuksen hallinnollisissa asioissa että halutessasi kommentoi tutkimussuunnitelmaa ja sen rakennetta.
Tutkimusrahoituksen asiantuntija Tiia Saarinen, tiia.saarinen@uniarts.fi, 040 860 9538
Taideyliopiston ohjeet Suomen Akatemian syyskuun hakuun (Artsissa)
Verkosta löytyy runsaasti vinkkejä tutkimussuunnitelman eri osioiden kirjoittamiseen, esim.: