Skip to Main Content

Tutken opas: 2. Väitöstutkimuksen kommentaarin taitto- ja painoprosessi

Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen ohjeisto tohtorikoulutettaville, heidän ohjaajilleen sekä esitarkastajille ja vastaväittäjille.

2. Väitöstutkimuksen kommentaarin taitto- ja painoprosessi

Tutkimusneuvoston myönnettyä väittelyluvan alkaa väitöstilaisuuden valmistelu sekä väitöstutkimuksen kommentaarin taitto- ja painoprosessi. Aikaa tähän kuluu noin kaksi kuukautta. Prosessiin osallistuu useita tahoja. Asioista sovitaan yhteisessä tapaamisessa väittelijän, julkaisupalveluiden ja Tutken kanssa. Julkaisupalveluiden asiantuntija ohjeistaa väitöstutkimuksen taitto- ja painoprosessiin liittyvissä asioissa. Artikkelimuotoisesta kommentaarista on erillinen ohje. Jos haluat julkaista väitöstutkimuksesi Acta Scenica -verkkosivulla tai Research Catalogue -alustalla, ota yhteyttä Tutken suunnittelijaan.

Työstä tallennetaan aina vähintään tiivistelmä ja julkaisun tiedot Taideyliopiston avoimeen julkaisuarkistoon (Taju). Aineisto lisätietoineen toimitetaan julkaisupalveluiden asiantuntijalle, joka välittää sen kirjastoon tallennettavaksi. Tajuun voi tallentaa PDF-tiedostoja sekä linkkejä verkossa vapaasti saatavana olevaan aineistoon (esim. taiteellinen osa tai kommentaari Research Cataloguessa). PDF-tiedosto voi myös sisältää linkkejä.

2.1 Tiivistelmä (erilliset kirjoitusohjeet)

Väitöstutkimuksen kommentaari sisältää tiivistelmän suomeksi tai ruotsiksi ja englanniksi. Tiivistelmän kirjoitusohjeet liitteenä.

2.2 Painosmäärä

Väitöstutkimuksen kommentaaria painetaan 120 kpl, näistä väittelijä saa 20 kpl itselleen. Väittelijä voi omalla kustannuksellaan ottaa väitöstutkimuksesta lisäkappaleita.

2.3 Takakannen teksti

Jos väitöstutkimuksen kommentaari julkaistaan painettuna, väittelijä laatii takakanteen tiiviin tekstin siitä, mitä tutkimus sisältää. Teksti on tyyliltään yleistajuisempaa ja vähemmän yksityiskohtaista kuin tiivistelmän teksti.

Takakansitekstissä voi vastata esim. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä tutkit ja mitä sait tutkimuksessasi selville?
  • Minkälaisen lisän tämä tutkimus tuo alan aiempaan tutkimukseen ja keskusteluun?
  • Minkä asian nostaisit tutkimuksestasi esille tärkeimpänä: esim. tutkimustuloksen tai tutkimusmetodin?
  • Mikä on oma taustasi taiteilijana/ tutkijana / opettajana?