Siirry pääsisältöön

Taideyliopiston julkaisemisen opas: Opinnäytteet

Opinnäytteiden palauttaminen

Kuvataideakatemia

Kuvataideakatemiassa akateemisen neuvoston hyväksymät (ennen vuotta 2013 opetus- ja tutkimusneuvosto) Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatiot säilytetään kirjastossa. Kirjasto säilyttää myös Kuvataideakatemian kuvataiteen tohtorin tutkintojen opinnäytteiden dokumentaatioista ja kirjallisista osioista aina yhden kappaleen. Dokumentaatioita ei lainata, mutta niitä voi pyydettäessä katsoa kirjaston tiloissa.

Maisterin tutkintojen opinnäytteiden viitetiedot

Vuodesta 2014 alkaen Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatioiden viitetiedot löytyvät Arscasta.

Syksystä 2015 alkaen maistereiden opinnäytteitä on mahdollista tallentaa Taideyliopiston Taju-julkaisuarkistoon yhtenä pdf-tiedostona.

Opintopalveluista saa lisätietoa opinnäytetyön palautuksesta ja koko opinnäytetyöprosessista.

Sibelius-Akatemia

Sibelius-Akatemian painettujen opinnäytetöiden viitetiedot löytyvät Arscasta ja elektroninen kokoelma julkaisuarkisto Tajusta.

Opinnäytetyö julkaistaan ensisijaisesti elektronisessa muodossa. Elektroninen julkaiseminen ei korvaa paperimuotoisia teoskappaleita (Helsinki).

Jos julkaiset opinnäytetyösi paperisena versiona, saat ohjeet omalta aineryhmältäsi. Opintopalveluista saa lisätietoa koko opinnäytetyöprosessista.

Ohjeet opiskelijalle ja ohjaajalle:

Elektroninen versio:

  1. Sibelius-Akatemiassa käytettävän, opinnäytetyöhön liitettävän Word-muotoisen tiivistelmäpohjan suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi löydät alta. Tiivistelmä liitetään opinnäytetyöhön.
  2. Syötä opinnäytteeseesi liittyvät tiedot lomakkeelle. Liitä lomakkeelle pdf-muotoinen tiedosto opinnäytetyöstäsi. Tämä tapahtuu lomakkeen alaosassa kohdassa Lataa tiedosto. Lomake lähtee sähköisesti kirjastoon, josta tiedot viedään kirjaston tietokantaan.
  3. Täytä kokotekstijulkaisemiseen liittyvä julkaisusopimus jonka löydät alta (Helsinki tai Kuopio). Tulosta lomakkeita kaksi kappaletta. Täytettyäsi sopimuslomakkeet lähetä ne PDF:nä tai paperisena kirjastoon Jalo Oinoselle (Helsinki) tai Soili Voutilaiselle (Kuopio).

Paperinen versio:

  1. Sibelius-Akatemiassa käytettävän, opinnäytetyöhön liitettävän Word-muotoisen tiivistelmäpohjan löydät alta. Tiivistelmä liitetään opinnäytetyöhön ennen työn kansittamista.
  2. Lähetä opinnäytteeseesi liittyvät tiivistelmätiedot kirjastoon tällä lomakkeella. Lomake lähtee sähköisesti kirjastoon.
  3. Helsinki: Toimita kirjastoon 2 kpl (tutkielmia 3 kpl) kansitettuna. Muista kansitettavista kappaleista saat lisätietoa opintopalveluista.

Tiivistelmäpohja ja julkaisusopimukset:

Opinnäytteiden palautukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Helsinki:
Jalo Oinonen
jalo.oinonen@uniarts.fi, puh. 040 7104 219

Kuopio:
Soili Voutilainen
soili.voutilainen@uniarts.fi, puh.040 7104 245

Teatterikorkeakoulu

Teatterikorkeakoulun kirjaston painettujen opinnäytetöiden kokoelma löytyy Arscasta ja elektroninen kokoelma julkaisuarkisto Tajusta, jossa on työt, joilla on verkkojulkaisuoikeus.

Vinkki: Hae opinnäytteet Arscasta haulla teat opinnäytteet. Rajaa tulosta Rajaa hakua -toiminnolla. Voit myös hakea opiskelijan sukunimellä.

Opintopalveluista saa lisätietoa opinnäytetyön palautuksesta ja koko opinnäytetyöprosessista.

Opinnäytteet verkossa

KuvA: Maisteritason opinnäytteiden viitetiedot vuodesta 2014 alkaen Arscasta. Kokotekstinä (pdf) maisteritason opinnäytteitä on tallennettu syksystä 2015 alkaen myös Taideyliopiston Taju-julkaisuarkistoon, jos opiskelija on antanut siihen luvan.

SibA ja TeaK: julkaisuarkisto Taju ja Arsca

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement