Skip to Main Content

UniartsCRIS: Etusivu

Taideyliopiston tutkimustietojärjestelmä UniartsCRISin opas. Opasta täydennetään 2022–2023.

Oppaan sisältö

Etusivu

Oma profiili: omien tietojen tarkistaminen ja täydentäminen

Julkaisujen lisääminen

Taidejulkaisun lisääminen: taiteellisen toiminnan eli ns. F-julkaisujen lisääminen

Aktiviteettien ja asiantuntijatehtävien lisääminen

Yliopiston järjestämät konferenssit

Yhteystiedot

Palveluosoite: cris@uniarts.fi

Henkilöt:

  • Helena Haimi
  • Kirsi Rinne
  • Erkki Nurmi
  • Harri Ollikainen

UniartsCRIS

Mikä on UniartsCRIS ja mitä sinne raportoidaan?

UniartsCRIS on Taideyliopiston tutkimustietojärjestelmä, mihin Taideyliopiston opettajat, tutkijat ja jatko-opiskelijat tallentavat julkaisunsa, taiteellisen toimintansa sekä aktiviteetit ja asiantuntijatehtävänsä.

Vuoden 2023 raportoinnin deadline on 31.1.2024.

Julkaisut ja taiteellinen toiminta

Opettajat, tutkijat ja jatko-opiskelijat tallentavat järjestelmään tieteelliset julkaisut, taiteellisen toiminnan tuotokset kuten näyttelyt, esitykset, konsertit ja sävellykset. Yliopisto raportoi vuosittain näistä tuloksista opetus- ja kulttuuriministeriölle julkaisutiedonkeruun yhteydessä. Taiteellinen toiminta on osa julkaisutiedonkeruuta, jossa taiteellista toimintaa kutsutaan taidejulkaisuksi tai taiteelliseksi julkaisuksi (F-julkaisutyyppi).

Julkaisut ovat yksi yliopistojen rahoituskriteeri. Julkaisujen perusteella Taideyliopisto saa rahoitusta noin miljoona euroa vuosittain.

Huomaathan, että UniartsCRISiin voi raportoida vain Taideyliopistossa tehtyjä julkaisuja. Jos olet aiemmin tehnyt tutkimusta jossakin toisessa yliopistossa, suosittelemme sinua tallentamaan näiden julkaisujen tiedot ORCID-profiiliisi. Sinne voit tallentaa kaikkien julkaisujesi tiedot. Suomalaisiin yliopistoihin tekemäsi julkaisujen tiedot löytyvät nimelläsi tiedejatutkimus.fi-sivustolta, jonne kaikki suomalaiset yliopistot siirtävät julkaisutietonsa.

Tutkija- ja opettajaesittelyt (profiili)

Opettajien ja tutkijoiden on hyvä päivittää omat profiilitiedot järjestelmään. Profiilitiedot ovat julkisia, mutta ne voi halutessaan piilottaa näkyvistä. Myös palveluhenkilöstö voi päivittää omat profiilitiedot järjestelmään tarvittaessa.

Aktiviteetit ja asiantuntijatehtävät

UniartsCRIS-järjestelmään raportoidaan myös aktiviteetit ja asiantuntijatehtävät, esimerkiksi esitelmät, vierailut ja luottamustehtävät.

Yliopiston järjestämät konferenssit

Yliopiston yksiköiden järjestämät konferenssit raportoidaan järjestelmään vuosittain.

Mihin tiedot viedään (VIRTA, tiedejatutkimus.fi sekä ORCID)?

Taideyliopiston julkaisutiedot (ja taiteellisen toiminnan tiedot v. 2022 alkaen) siirtyvät kuukausittain Virta-palveluun ja edelleen Tiedejatutkimus.fi sivustolle, missä tietoja voi hakea kuka tahansa.

Yhdistämällä ORCID-tunnisteen Taideyliopiston palveluihin tutkijan tietojen siirtäminen eri palveluiden välillä on mahdollista: ORCID-tunniste kulkeutuu julkaisutietojen mukana Tiedejatutkimus.fi-sivustolle, ja UniartsCRISiin on kehitteillä toiminto, jonka myötä UniartsCRISiin tallennetut julkaisut päivittyvät suoraan ORCIDiin. Katso lisätietoja ORCID-tunnisteen yhdistämisestä Taideyliopiston palveluihin.

 

UniartsCRISiin kirjautuminen

UniartsCRISiin kirjaudutaan uniarts-tunnuksilla osoitteessa https://uniarts.cris.fi . Järjestelmään pystyvät kirjautumaan vain toimintaansa raportoivat taideyliopistolaiset eli henkilökunta ja jatko-opiskelijat. Valitse SSO login -kenttään valikosta Uniarts (jos olet kirjautumissivulla)

Jos et pysty kirjautumaan järjestelmään esim. sen vuoksi, että uniarts-tunnuksesi ei ole enää voimassa, voit myös lähettää tiedot raportoitavista julkaisuista osoitteeseen cris@uniarts.fi, jolloin kirjaamme ne puolestasi.