Siirry pääsisältöön

Musiikki: Audiovisuaalinen aineisto

Arscan perushaku

Arsca logo

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on kirjaston sähköisten ja painettujen aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.

 

AV-aineistot Töölön kampuskirjastossa

Audiovisuaalinen aineisto: Töölön kampuskirjasto (Musiikkitalo, Sibelius-Akatemia)

Töölön kampuskirjaston audiovisuaaliset aineistot koostuvat fyysisistä äänite- ja videokokoelmista sekä av-tietokannoista. Suurin osa fyysisistä kokoelmista on lainattavissa, osa käytettävissä vain paikan päällä kirjastossa. Tietokannat ovat käytettävissä Taideyliopiston kirjaston toimipisteissä; Taideyliopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla on etäkäyttömahdollisuus.

Taideyliopiston kirjaston audiovisuaalisia aineistoja voi hakea ja selata Arscassa (musiikin hakuohjeet Arscassa).

28 vrk:n CD-äänitekokoelma (n. 36500 CD-levyä) sisältää pääosin länsimaista taidemusiikkia sekä lisäksi kotimaista kansanmusiikkia ja jazzia. Kokoelmassa on painotettu monikanavaisia SACD/CD-hybridilevyjä, joissa on korkearesoluutioinen äänenlaatu (DSD). Kokoelman jazz- ja kansanmusiikkilevyt ovat pääosin julkaisuja, joissa mukana Sibelius-Akatemian opettajia, opiskelijoita ja/tai alumneja.

CD-pääkokoelman lisäksi Töölön kampuskirjastossa on pieni erillinen 28vrk:n CD-kokoelma. Muista äänitekokoelmista voidaan mainita LP-varastokokoelma (n. 8000 LP-levyä, avovarasto, käyttö vain kirjastossa paikan päällä).

Videokokoelmat (DVD, Blu-ray) koostuvat konsertti- ja oopperatallenteista, mukana myös mm. mestarikursseja. Videokokoelmia ei lainata. Erillinen VHS-arkistokokoelma on sijoitettu suljettuun varastoon.

Kirjaston tarjoamat äänite- ja videotietokannat ovat kaikkien käytettävissä Taideyliopiston kirjaston toimipisteissä. Lisäksi Taideyliopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla on etäkäyttömahdollisuus.

Taju-palvelun (Taideyliopiston avoin julkaisuarkisto) kautta on mahdollista kuunnella ja katsella Taideyliopiston digitoituja aineistoja. Taju-palvelu on käytettävissä myös kotitietokoneilta ja mobiililaitteilta (tekijänoikeusvapaa aineisto, säveltäjän/sanoittajan/sovittajan kuolemasta yli 70 vuotta, esityksestä 50 vuotta). Tekijänoikeuksien alainen Taju-aineiston kuuntelu ja katselu onnistuu vain Töölön kampuskirjaston 1. kerroksen työpaikalla nro 6 (ei kopiointimahdollisuutta, kone käytössä myös itsepalveluaikoina, ei varauksia, tarkista sijainti sisääntulon tilakartasta).

Töölön kampuskirjaston kuunteluhuoneet ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Kuunteluhuoneita on kolme: yksi isokokoinen (A), kaksi pienempää (B, C). Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat varata kuunteluhuoneita Pepin kautta: kokous/kuunteluhuone A, B ja C. Maksimivarausaika 4h/vrk, myöhästymismarginaali 15min. Kaikki asiakkaat voivat tehdä varauksia esim. lähettämällä sähköpostia kirjaston palveluosoitteeseen lib.siba@uniarts.fi tai puhelimitse asiakaspalveluaikoina. Lisäksi kirjastossa on käytössä kuulokekuuntelupaikkoja (kahdessa paikoista myös mahdollisuus videokatseluun). Kuulokekuuntelupaikat eivät ole varattavissa.

AV-tietokannat

Tietokantalistalta löydät kaikki tarjolla olevat äänite- ja videotietokannat. Tärkeimmät AV-aineistojen tietokannat ovat:


Alexander Street Press- yhteishaku hakee seuraavista aineistoista:

Vapaasti käytettäviä audiovisuaalisia tietokantoja

 • All of Bach (AoB)
  • Alankomaiden Bach -yhdistyksen (Nederlandse Bachvereniging) ylläpitämä sivusto, jonne tallennetaan kaikki Johann Sebastian Bachin teokset videoesityksinä. Uusi teos ilmestyy viikoittain.
 • Stage24
  • Stage24 on Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö. Stage24-palvelusta löydät esitystallenteet, suoratoistolähetykset sekä teosten trailerit.
 • Raita
  • Raita sisältää tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä ja se on osa Vuosisadan äänet –hanketta.
 • Gallica: Enregistrements sonores
  • Ranskan kansalliskirjaston digitoimia äänitteitä.
 • Audio Archive
  • Internet Archiven audioarkisto sisältää äänitteitä arkistouutisista konsertteihin ja vanhoihin radio-ohjelmiin.
 • National Jukebox
  • Yhdysvaltain kansalliskirjaston (Library of Congress) historiallisia äänitteitä.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement