Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Musiikki: Audiovisuaalinen aineisto

Arscan perushaku

Arsca logo

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on kirjaston sähköisten ja painettujen aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.

 

AV-aineistot Töölön kampuskirjastossa

Audiovisuaalinen aineisto: Töölön kampuskirjasto (Musiikkitalo, Sibelius-Akatemia)

Töölön kampuskirjaston audiovisuaaliset aineistot koostuvat fyysisistä äänite- ja videokokoelmista sekä av-tietokannoista. Suurin osa fyysisistä kokoelmista on lainattavissa, osa käytettävissä vain paikan päällä kirjastossa. Tietokannat ovat käytettävissä Taideyliopiston kirjaston toimipisteissä; Taideyliopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla on etäkäyttömahdollisuus.

Taideyliopiston kirjaston audiovisuaalisia aineistoja voi hakea ja selata Arscassa (musiikin hakuohjeet Arscassa).

14vrk:n CD-äänitekokoelma (n. 36000 CD-levyä) sisältää pääosin länsimaista taidemusiikkia sekä lisäksi kotimaista kansanmusiikkia ja jazzia. Kokoelmassa on painotettu monikanavaisia SACD/CD-hybridilevyjä, joissa on korkearesoluutioinen äänenlaatu (DSD). Kokoelman jazz- ja kansanmusiikkilevyt ovat pääosin julkaisuja, joissa mukana Sibelius-Akatemian opettajia, opiskelijoita ja/tai alumneja.

CD-pääkokoelman lisäksi Töölön kampuskirjastossa on pieni 28vrk:n CD-kokoelma. Muista äänitekokoelmista voidaan mainita LP-varastokokoelma (n. 8000 LP-levyä, avovarasto, käyttö vain kirjastossa paikan päällä).

Videokokoelmat (DVD, Blu-ray) koostuvat konsertti- ja oopperatallenteista, mukana myös mm. mestarikursseja. Videokokoelmia ei lainata. Erillinen VHS-arkistokokoelma on sijoitettu suljettuun varastoon.

Kirjaston tarjoamat äänite- ja videotietokannat ovat kaikkien käytettävissä Taideyliopiston kirjaston toimipisteissä. Lisäksi Taideyliopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla on etäkäyttömahdollisuus.

Taju-palvelun (Taideyliopiston avoin julkaisuarkisto) kautta on mahdollista kuunnella ja katsella Taideyliopiston digitoituja aineistoja. Taju-palvelu on käytettävissä myös kotitietokoneilta ja mobiililaitteilta (tekijänoikeusvapaa aineisto, säveltäjän/sanoittajan/sovittajan kuolemasta yli 70 vuotta, esityksestä 50 vuotta). Tekijänoikeuksien alainen Taju-aineiston kuuntelu ja katselu onnistuu vain Töölön kampuskirjaston 1. kerroksen työpaikalla nro 6 (ei kopiointimahdollisuutta, kone käytössä myös itsepalveluaikoina, ei varauksia).

Töölön kampuskirjaston kuunteluhuoneet ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Kuunteluhuoneita on kolme: yksi isokokoinen (A), kaksi pienempää (B, C). Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat varata kuunteluhuoneita Pepin kautta: kokous/kuunteluhuone A, B ja C. Maksimivarausaika 4h/vrk, myöhästymismarginaali 15min. Kaikki asiakkaat voivat tehdä varauksia esim. lähettämällä sähköpostia kirjaston palveluosoitteeseen lib.siba@uniarts.fi tai puhelimitse asiakaspalveluaikoina. Lisäksi kirjastossa on käytössä kuulokekuuntelupaikkoja (kahdessa paikoista myös mahdollisuus videokatseluun). Kuulokekuuntelupaikat eivät ole varattavissa.

AV-tietokannat

Tietokantalistalta löydät kaikki tarjolla olevat äänite- ja videotietokannat. Tärkeimmät AV-aineistojen tietokannat ovat:


Alexander Street Press- yhteishaku hakee seuraavista aineistoista:

Vapaasti käytettäviä audiovisuaalisia tietokantoja

 • All of Bach (AoB)
  • Alankomaiden Bach -yhdistyksen (Nederlandse Bachvereniging) ylläpitämä sivusto, jonne tallennetaan kaikki Johann Sebastian Bachin teokset videoesityksinä. Uusi teos ilmestyy viikoittain.
 • Stage24
  • Stage24 on Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö. Stage24-palvelusta löydät esitystallenteet, suoratoistolähetykset sekä teosten trailerit.
 • Raita
  • Raita sisältää tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä ja se on osa Vuosisadan äänet –hanketta.
 • Gallica: Enregistrements sonores
  • Ranskan kansalliskirjaston digitoimia äänitteitä.
 • Audio Archive
  • Internet Archiven audioarkisto sisältää äänitteitä arkistouutisista konsertteihin ja vanhoihin radio-ohjelmiin.
 • National Jukebox
  • Yhdysvaltain kansalliskirjaston (Library of Congress) historiallisia äänitteitä.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement