Siirry pääsisältöön

Musiikki: Artikkelit ja tietokannat

Artikkeleiden hakeminen

Arscassa voit hakea artikkeleita kansainvälisitä elektronisista aineistoista. Arsca on hyvä paikka aloittaa, kun esim. tutkielman aihe on vielä hieman hakusessa ja/tai haluat nähdä, mitä oman kirjaston kokoelmista löytyy. Kun tutkielman aihe alkaa hahmottua, voit tarkentaa hakuja edelleen Arscassa tai siirtyä tietokantojen erikoistuneempiin käyttöliittymiin.

Arscan kautta löydät usein suoraan kokonaisen artikkelitekstin (PDF- tai HTML-muodossa). Jos kokonaista artikkelitekstiä ei löydy elektronisena, suuntaa kirjastoon. 

Ulkomaisten tieteellisten lehtien artikkeleita voit hakea myös suoraan mm. seuraavista tietokannoista:

Kotimaisia tieteellisiä lehtiä löytyy seuraavista tietokannoista:

Arscan e-aineistojen haku

Arsca logo

Kansainvälisten e-aineistojen haku: sähköisessä muodossa esimerkiksi lukuisia vertaisarvioituja tutkimuksia, artikkelijulkaisuja ja e-kirjoja useilta eri tieteenaloilta ja eri kustantajilta.

 

Tietokannat

Lista kaikista kirjaston tietokannoista, sisältäen koekäytössä olevat aineistot. Osa aineistoista on vain Taideyliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä.

Vertaisarvioitujen artikkeleiden hakeminen

Vertaisarvioitu eli peer-reviewed artikkeli on ennen sen julkaisemista vertaisraadin tai toimituskunnan arvioima. Tämän katsotaan yleisesti olevan takeena arviointiprosessin läpikäyneiden artikkeleiden korkeasta tieteellisestä laadusta. 

Tietokantojen hakuliittymissä ja myös Arscassa voi haun kohdistaa nimenomaan vertaisarvioituihin lehtiin (lehdet itsessään voivat sisältää myös vertaisarvioimattomia artikkeleita kuten katsauksia ja kirja-arvosteluja).

 

EBSCO:n ja ProQuestin hakuliittymässä (advanced search) hakua voi rajoittaa valitsemalla "Scholarly (Peer Reviewed) Journals":

A selection for peer-reviewed journals in EBSCO database

Ebook Centralin etusivu.
EBSCO-tietokannan etusivu.
Alexander Street Pressin Music Online -kokoelman etusivu.
Project Musen etusivu.
ProQuest-tietokannan etusivu.
DOAB-hakupalvelun etusivu.
Babel Scores nuottitietokannan etusivu.
IPA Source -palvelun etusivu.
Grove Music Online -palvelun etusivu.
Naxos Music Libraryn etusivu.
Met Opera On Demand -palvelun etusivu.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement