Skip to main content

Musiikki: Artikkelit ja tietokannat

Arscan e-aineistojen haku

Arsca logo

Kansainvälisten e-aineistojen haku: sähköisessä muodossa esimerkiksi lukuisia vertaisarvioituja tutkimuksia, artikkelijulkaisuja ja e-kirjoja useilta eri tieteenaloilta ja eri kustantajilta.

 

Tietokannat

Täysi lista kirjaston tietokannoista, sisältäen koekäytössä olevat aineistot. Osa aineistoista on vain Taideyliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä.

Siirry tietokantalistaan

Artikkeleiden hakeminen

Arscassa voit tehdä hakuja yhtä aikaa sekä kirjaston painetusta että elektronisista aineistoista. Arsca on hyvä paikka aloittaa, kun esim. tutkielman aihe on vielä hieman hakusessa ja/tai haluat nähdä, mitä omasta kirjastosta löytyy. Kun tutkielman aihe alkaa hahmottua, voit tarkentaa hakuja edelleen Arscassa tai siirtyä tietokantojen erikoistuneempiin käyttöliittymiin.

Arsca kautta ja tietokannoista löydät usein suoraan kokonaisen artikkelitekstin (PDF- tai HTML-muodossa). Ellei tietokannassa artikkelin viitteen yhteydessä ole linkkiä kokonaiseen tekstiin (Full Text / PDF / HTML), katso SFX-linkki . Jos kokonaista artikkelitekstiä ei löydy elektronisena, suuntaa kirjastoon. Katso myös alla oleva kaavio artikkeleiden paikannuksesta.

Ulkomaisten tieteellisten lehtien artikkeleita voit hakea mm. seuraavista tietokannoista:

Kotimaisia tieteellisiä lehtiä löytyy seuraavista tietokannoista:

 

Kaikki tietokantoihin ja e-aineistohakuun pääset Tietokannat-sivulta.

Vertaisarvioitujen artikkeleiden hakeminen

Vertaisarvioitu eli peer-reviewed artikkeli on ennen sen julkaisemista vertaisraadin tai toimituskunnan arvioima. Tämän katsotaan yleisesti olevan takeena arviointiprosessin läpikäyneiden artikkeleiden korkeasta tieteellisestä laadusta. 

Tietokantojen hakuliittymissä ja myös Arscassa voi haun kohdistaa nimenomaan vertaisarvioituihin artikkeleihin. EBSCO:n ja ProQuestin hakuliittymässä (advanced search) hakua voi rajoittaa valitsemalla "Scholarly (Peer Reviewed) Journals":

A selection for peer-reviewed journals in EBSCO database