Skip to main content

Kuvataide: Kirjat

Kuvataiteen LibGuides

Info

Kuvataideakatemian kirjaston kirjastotunnus Taideyliopiston Arscassa on Tx.

Esimerkkiaineistoa

Jos kirja on lainassa kannattaa tehdä varaus Arscassa.

 

Painetut julkaisut tiedonlähteinä

Kuvataiteen kirjakokoelmat painottuvat Kuvataideakatemian peruskoulutuksen suuntautumisvaihtoehtoihin liittyvään kirjallisuuteen. Koulutusohjelmat ovat kuvanveisto, maalaustaide, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. Tila-aikataiteiden koulutusohjelma sisältää liikkuvan kuvan, valokuvan tai paikka- ja tilannesidonnaisten taiteiden suuntautumisvaihtoehdot. Lisäksi kirjaston kokoelmiin kuuluu Kuvataideakatemian taiteellista tutkimusta tukevaa kirjallisuutta ja Praxis-maisteriohjelman tarvitsemaa materiaalia.

Esimerkkejä nykytaiteen suuntauksista, joihin liittyvää kirjallisuutta löytyy Kuvataideakatemian kirjaston kokoelmista ovat mm. ympäristötaide, maataide, tilataide, installaatiot, performanssi, yhteisötaide, käsitetaide, video- ja mediataide ja kokeellinen elokuva.

Arscan perushaku

Arsca logo

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on kirjaston sähköisten ja painettujen aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.

 

Kuvataiteen e-kirjoja

 

Taideyliopiston kirjaston e-kirjat löytyvät Arscan etusivun perushaulla ("Kirjaston kokoelmat" -haku).

Kaikkia e-kirjoja voi edelleen hakea myös kansainvälisten e-aineistojen haulla, sekä suoraan e-kirjojen omissa käyttöliittymissä, joihin pääset kirjaston tietokantalistan kautta.

 

Ohjeita e-kirjojen lataamiseen  löydät tästä oppaasta: Elektroniset aineistot, e-kirjat

 

Tee hankintaehdotus

Jos et löydä Taideyliopiston kirjaston kokoelmista tarvitsemaasi aineistoa, voit ehdottaa kirjastolle sen hankkimista.

Lähetä hankintaehdotuksesi

Esimerkkejä kirjaston e-kirjakokoelmasta