Skip to main content

Kuvataide: Opinnäytteet

Kuvataiteen LibGuides

Info

 

Maisterin opinnäytteet kirjastossa

Miten pääsen lukemaan Kuvataiteen maisterin opinnäytteitä kirjastossa?

Jos olet jo katsonut, ettei kyseinen opinnäyte löydy Heldasta, kannattaa sinun hakea oikealla olevan ohjeen mukaisesti opinnäytteistä sinua kiinnostavien opinnäytteiden viitetiedot Arscasta.

Lue seuraavat ohjeet, ennen kuin tulet lukemaan opinnäytteitä kirjastoon:

  • Tuo mukanasi erilliselle paperille selkeällä käsialalla kirjoitettu lista, jossa näkyy opinnäytteen tekijän nimi ja vuosi, jolloin opinnäyte on tarkastettu. Nämä kaikki tiedot löytyvät esimerkiksi Arscasta opinnäytteen viitetiedoista ja nopeuttavat huomattavasti aineiston noutamista.
  • Kerrallaan voidaan asiakkaan luettavaksi hakea 5 kpl opinnäytteitä.
  • Varaa riittävästi aikaa, kun tulet katsomaan opinnäytteitä kirjastoonSaavu kirjastoon viimeistään puoli tuntia ennen kirjaston asiakaspalveluajan päättymistä.
  • Maisterin opinnäytteitä säilytetään arkistokaapeissa, joista kirjaston henkilökunta noutaa opinnäytteet sinulle luettavaksi.
  • Opinnäytteitä ei lainata eikä niitä voi saada käyttöön kirjaston omatoimiaukioloajalla.
  • Opinnäytteiden katsomisen aikana ei saa syödä eikä juoda. Aineistoa on käsiteltävä varovasti, koska opinnäytteet ovat ainoita arkistokappaleita.

Huom! Kuvataideakatemian opettajien, jotka käyttävät opinnäytteitä opetuksessa kannattaa ottaa yhteyttä kirjaston henkilökuntaan: lib.kuva@uniarts.fi

Opinnäytteet tiedonlähteinä

Kuvataiteen maisterin opinnäytteet

Kuvataideakatemiassa akateemisen neuvoston hyväksymät Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatiot vuodesta 2014 alkaen säilytetään kirjastossa. Kirjasto säilyttää myös Kuvataideakatemian kuvataiteen tohtorin tutkintojen opinnäytteiden dokumentaatioista ja kirjallisista osioista aina yhden kappaleen. Dokumentaatioita ei lainata, mutta niitä voi pyydettäessä katsoa kirjaston tiloissa.

Vuodesta 2014 alkaen Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatioiden viitetiedot löytyvät Arscasta.

Kokotekstinä (pdf) maisteritason opinnäytteitä on tallennettu syksystä 2015 alkaen myös Taideyliopiston HELDA-julkaisuarkistoon, jos opiskelija on antanut siihen luvan.

Vanhoja vuosien 1995-2013 opinnäytteitä ei säilytetä kirjastossa, vaan ne sijaitsevat jatkossa arkistossa (1995-2012 Kaikukadulla ja 2013 Nervanderinkadulla).

Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet
 
 
Heldasta löytyvät kokoteksteinä kaikki Kuvataideakatemian tohtorin opinnäytteet, jotka on ollut mahdollista julkaista Heldassa.
 
Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet Arscassa.
 
Kaikista Kuvataideakatemian tohtoreiden opinnäytteistä löytyvät viitetiedot Arscasta.

Ohjeita maisteritason opinnäytteiden hakuun

Jos haluat lukea maistereiden lopputöiden dokumentaatioita kokoteksteinä heti suoraan omalta koneeltasi, kannattaa opinnäytteitä hakea suoraan Taideyliopiston Helda-julkaisuarkistosta. Heldasta löydät opinnäytteiden dokumentaatiot pdf-muodossa.

Hakuesimerkki: Heldan Taideyliopiston hakusivulla: sanahaku: sukunimi Kokoelma: nykyinen kokoelma

 

Opinnäytteiden viitetiedot (vuodesta 2014 alkaen) löytyvät Arscasta.

  • Hakuesimerkki 1: Hae seuraavalla fraasilla: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö"
  • Hakuesimerkki 2: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö" tila-aika
  • (vaihtoehtoisesti voit lisätä sanan: kuvanveiston, taidegrafiikan, maalaustaiteen, praxis)
  • Saamiasi hakutuloksia voit rajata Rajaa hakua -toiminnolla. Esimerkiksi voit valita vain tietyn kielisiä dokumentaatioita.

 

Arscan perushaku

Arsca logo

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on kirjaston sähköisten ja painettujen aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.