Skip to Main Content

Kuvataide: Opinnäytteet

Kuvataiteen LibGuides

Kuvataiteen maisterin opinnäytteet

Mistä löydän kuvataiteen maisteritason opinnäytteet?

Julkaisuarkisto Taju: Taideyliopiston julkaisuarkisto Tajussa on julkaistu vuodesta 2015 lähtien opinnäytteitä kokotekstinä (pdf).

HUOM! Vuodesta 2023 alkaen Tajuun on tallennettu opinnäytteitä, joko avoimesti saatavilla olevaan kokoelmaan tai kokoelmaan, jonka opinnäytteitä voi lukea ainoastaan kirjaston Taju-työasemilta. Opinnäytteitä ei voi tulostaa Taju-päätteiltä eikä niitä kaukolainata.

Kirjasto: Vielä toistaiseksi Kuvataideakatemian kuvataiteen maisterin opinnäytetöitä vuosilta 2021-2022 säilytetään Sörnäisten kampuskirjastossa, minkä jälkeen ne tullaan siirtämään säilytykseen Taideyliopiston arkistoon. Opinnäytteitä ei lainata eikä kaukolainata.

Jos opinnäyte ei ole saatavana Tajussa, se löytyy kirjaston yläkerrassa olevassa yhteiskäyttötilasta KO-165. Asiakkaan on tehtävä töiden katsomista varten itse ajanvaraus. Näiden opinnäytteiden katsominen on mahdollista vain kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikana. Ajanvaraus tehdään yhteiskäyttötilan oven ulkopuolella olevaan paperikalenteriin, joka vaihdetaan viikon välein maanantaisin. Tarkista ajantasaiset aukioloajat Arscasta. Opinnäytteitä ei siis voi katsoa kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella, vaikka huone itsessään on varattavissa omatoimiaikoinakin.

Mikäli haluat tilata katsottavaksi tietyt opinnäytteet, tee varaus viimeistään samana aamuna ennen klo 12. Voit varata aineistoa katsottavaksi Arsca-hakupalvelussa aineiston tietueen vieressä olevan Ota yhteyttä -painikkeen kautta tai lähettämällä kirjastoon sähköpostia (lib.sornainen@uniarts.fi), jossa mainitset työt, jotka haluat katsoa seuraavasti: sukunimi, vuosi (esim. Mäkinen, 2021).

Mikäli haluat katsoa kaapissa säilytettäviä opinnäytteitä yleisesti, ei aineistovarausta tarvitse tehdä etukäteen, vaan pelkkä tilavaraus riittää.

Kirjastossa säilytyksessä olevat työt tunnistaa Arsca-hakupalvelussa siitä, että niiden sijaintina ja luokkana näkyvät ”Sörnäisten kampuskirjasto, Suljettu varasto Opinnäytteet Ei lainata” sekä ”Srn 22.02”.

Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatioiden viitetiedot löytyvät Arscasta vuodesta 2014 alkaen.

Vuosien 1995-2013 Kuvataiteen maisterin opinnäytteet: Vanhimmat, vuosina 1995–2013 tehdyt Kuvataiteen maisterin opinnäytteet eivät näy Arscassa lainkaan, vaan niiden viitetiedoista on oma listauksensa Tajussa.

 

Näin haet maisterin opinnäytteitä tietokannasta

Ohjeita maisteritason opinnäytteiden hakuun

Jos haluat lukea maistereiden lopputöiden dokumentaatioita kokoteksteinä heti suoraan omalta koneeltasi, kannattaa opinnäytteitä hakea suoraan Taideyliopiston Taju-julkaisuarkistosta. Tajusta löydät opinnäytteiden dokumentaatiot pdf-muodossa.

Hakuesimerkki Tajun hakusivulla: sanahaku: sukunimi Kokoelma: nykyinen kokoelma

Opinnäytteiden viitetiedot (vuodesta 2014 alkaen) löytyvät Arscasta.

  • Hakuesimerkki 1: Hae seuraavalla fraasilla: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö"
  • Hakuesimerkki 2: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö" tila-aika
  • (vaihtoehtoisesti voit lisätä sanan: kuvanveiston, taidegrafiikan, maalaustaiteen, praxis)
  • Saamiasi hakutuloksia voit rajata Rajaa hakua -toiminnolla. Esimerkiksi voit valita vain tietyn kielisiä dokumentaatioita.

Opinnäytteen julkaiseminen

Ohjeita opinnäytteen tekijälle

Taideyliopiston julkaisemisen opas: Opinnäytteet -  Opinnäytteen tallennus Tajuun

Opinnäytteiden viittausohjeet Kuvataideakatemiassa

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelut neuvovat ja ohjaavat opinnäytteeseen, julkaisemiseen ja viittaamiseen liittyvissä tekijänoikeuskysymyksissä.

ImagOA-opas, taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelujen avoin tiede ja kuvien käyttö -sivusto

Opinnäytteet tiedonlähteinä: Maisterin opinnäytteet arkistossa

Arkistosta tilattavat Kuvataiteen maisterin opinnäytteet

Kolmea vuotta vanhemmat kuvataiteen maisterin opinnäytetyöt siirretään Taideyliopiston arkistoon, josta niitä voi tilata katsottavaksi arkistotilauksina Sörnäisen kampuskirjastoon. Opinnäytteitä ei lainata eikä kaukolainata. Opinnäytteitä, jotka on tallennettu Taideyliopiston julkaisuarkistoon Tajuun, on mahdollista lukea myös etänä.

Arkistoon siirretyn opinnäytteen tunnistaa Arsca-hakupalvelussa siitä, että opinnäytteet sijaintina ja luokkana näkyvät ”Taideyliopiston arkisto, ei lainata” sekä ”Arkisto KuvA Opinnäytteet”.

Voit tilata aineistoa arkistosta kirjastoon katsottavaksi Arscassa aineiston tietueen vieressä olevan Ota yhteyttä -painikkeen kautta tai lähettämällä kirjastoon sähköpostia (lib.sornainen@uniarts.fi), jossa mainitset työt, joita haluat katsoa.

On hyvä varautua siihen, että arkistotoimituksessa kestää muutama päivä. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun aineisto on käytettävissä Sörnäisten kampuskirjastossa.

Aineistoa ei anneta kotilainaan, eikä sitä lähetetä kirjastosta toiseen.

Huomaa, että:

  • arkistoaineistoa ei saa viedä ulos kirjastosta
  • arkistoaineisto on käytettävissä ainoastaan kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikoina
  • arkistoaineistoon voi liittyä käyttörajoituksia, joista kerromme aineiston toimituksen yhteydessä
  • arkistoaineiston lukuaika on kaksi viikkoa

 

Opinnäytteet tiedonlähteinä: Tohtorin opinnäytteet

Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet

Tajusta löytyvät kokoteksteinä kaikki Kuvataideakatemian tohtorin opinnäytteet, jotka on ollut mahdollista julkaista Tajussa.
 
Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet Arscassa.
Kaikista Kuvataideakatemian tohtoreiden opinnäytteistä löytyvät viitetiedot Arscasta.

Ulkomaisia opinnäytteitä

ProQuest Dissertations & Theses Global: Humanities and Social Sciences -kokoelma, noin miljoona opinnäytettä ympäri maailmaa kokotekstinä, näistä suurin osa väitöskirjoja.

Suomalaisten korkeakoulujen opinnäytteitä

Opinnäytteitä graduista väitöskirjoihin löytyy myös kansallisesta Finnasta.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement