Skip to main content

Kuvataide: Opinnäytteet

Kuvataiteen LibGuides

Info

 

Maisterin opinnäytteet kirjastossa

Miten pääsen lukemaan Kuvataiteen maisterin opinnäytteitä kirjastossa?

Jos olet jo katsonut, ettei kyseinen opinnäyte löydy Heldasta, kannataa sinun hakea oikealla olevan ohjeen mukaisesti opinnäytteistä sinua kiinnostavien opinnäytteiden viitetiedot Taideyliopiston Finnasta.

Lue seuraavat ohjeet, ennen kuin tulet lukemaan opinnäytteitä kirjastoon:

  • Tuo mukanasi erilliselle paperille selkeällä käsialalla kirjoitettu lista, jossa näkyy opinnäytteen tekijän nimi ja vuosi, jolloin opinnäyte on tarkastettu. Nämä kaikki tiedot löytyvät esimerkiksi Finnasta opinnäytteen viitetiedoista ja nopeuttavat huomattavasti aineiston noutamista.
  • Kerrallaan voidaan asiakkaan luettavaksi hakea 5 kpl opinnäytteitä.
  • Varaa riittävästi aikaa, kun tulet katsomaan opinnäytteitä kirjastoonSaavu kirjastoon viimeistään puoli tuntia ennen kirjaston asiakaspalveluajan päättymistä.
  • Maisterin opinnäytteitä säilytetään arkistokaapeissa, joista kirjaston henkilökunta noutaa opinnäytteet sinulle luettavaksi.
  • Opinnäytteitä ei lainata eikä niitä voi saada käyttöön kirjaston omatoimiaukioloajalla.
  • Opinnäytteiden katsomisen aikana ei saa syödä eikä juoda. Aineistoa on käsiteltävä varovasti, koska opinnäytteet ovat ainoita arkistokappaleita.

Huom! Kuvataideakatemian opettajien, jotka käyttävät opinnäytteitä opetuksessa kannattaa ottaa yhteyttä kirjaston henkilökuntaan: lib.kuva@uniarts.fi

Opinnäytteet tiedonlähteinä

Kuvataiteen maisterin opinnäytteet

Kuvataideakatemiassa akateemisen neuvoston hyväksymät (ennen vuotta 2013 opetus- ja tutkimusneuvosto) Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatiot säilytetään kirjastossa. Kirjasto säilyttää myös Kuvataideakatemian kuvataiteen tohtorin tutkintojen opinnäytteiden dokumentaatioista ja kirjallisista osioista aina yhden kappaleen. Dokumentaatioita ei lainata, mutta niitä voi pyydettäessä katsoa kirjaston tiloissa.

Vuodesta 2014 alkaen Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatioiden viitetiedot löytyvät Taideyliopiston Finnasta.

Kokotekstinä (pdf) maisteritason opinnäytteitä on tallennettu syksystä 2015 alkaen myös Taideyliopiston HELDA-julkaisuarkistoon, jos opiskelija on antanut siihen luvan.

 
Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet
 
 
Heldasta löytyvät kokoteksteinä kaikki Kuvataideakatemian tohtorin opinnäytteet, jotka on ollut mahdollista julkaista Heldassa.
 
Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet Taideyliopiston Finnassa.
 
Kaikista Kuvataideakatemian tohtoreiden opinnäytteistä löytyvät viitetiedot Taideyliopiston Finnasta.

Ohjeita maisteritason opinnäytteiden hakuun

Jos haluat lukea maistereiden lopputöiden dokumentaatioita kokoteksteinä heti suoraan omalta koneeltasi, kannattaa opinnäytteitä hakea suoraan Taideyliopiston Helda-julkaisuarkistosta. Heldasta löydät opinnäytteiden dokumentaatiot pdf-muodossa.

Hakuesimerkki: Heldan Taideyliopiston hakusivulla: sanahaku: sukunimi Kokoelma: nykyinen kokoelma

 

Opinnäytteiden viitetiedot (vuodesta 2014 alkaen) löytyvät Taideyliopiston Finnasta.

Käytä hakuun esimerkiksi Finna Perushakua tällä sivulla oikealla ylhäällä:

  • Hakuesimerkki 1: Hae seuraavalla fraasilla: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö"
  • Hakuesimerkki 2: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö" tila-aika
  • (vaihtoehtoisesti voit lisätä sanan: kuvanveiston, taidegrafiikan, maalaustaiteen, praxis)
  • Saamiasi hakutuloksia voit rajata Finnan Rajaa hakua -toiminnolla. Esimerkiksi voit valita vain tietyn kielisiä dokumentaatioita.

 

Finna perushaku