Skip to Main Content

Kuvataide: Opinnäytteet

Kuvataiteen LibGuides

Yleistä tietoa opinnäytteistä

 

Ohjeita maisteritason opinnäytteiden hakuun

Jos haluat lukea maistereiden lopputöiden dokumentaatioita kokoteksteinä heti suoraan omalta koneeltasi, kannattaa opinnäytteitä hakea suoraan Taideyliopiston Taju-julkaisuarkistosta. Tajusta löydät opinnäytteiden dokumentaatiot pdf-muodossa.

Hakuesimerkki Tajun hakusivulla: sanahaku: sukunimi Kokoelma: nykyinen kokoelma

Opinnäytteiden viitetiedot (vuodesta 2014 alkaen) löytyvät Arscasta.

  • Hakuesimerkki 1: Hae seuraavalla fraasilla: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö"
  • Hakuesimerkki 2: "kuvataiteen maisterin opinnäytetyö" tila-aika
  • (vaihtoehtoisesti voit lisätä sanan: kuvanveiston, taidegrafiikan, maalaustaiteen, praxis)
  • Saamiasi hakutuloksia voit rajata Rajaa hakua -toiminnolla. Esimerkiksi voit valita vain tietyn kielisiä dokumentaatioita.

 

Arscan perushaku

Arsca logo

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on kirjaston sähköisten ja painettujen aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.

 

Opinnäytteet tiedonlähteinä: Maisterin opinnäytteet kirjastossa

Kuvataiteen maisterin opinnäytteet kirjastossa

Kuvataideakatemian kuvataiteen maisterin opinnäytetöitä säilytetään Sörnäisten kampuskirjastossa kolmen vuoden ja kuluvan vuoden ajan, minkä jälkeen ne siirretään säilytykseen Taideyliopiston arkistoon. Opinnäytteitä ei lainata eikä kaukolainata.

Kuvataiteen maisteritason opinnäytteiden dokumentaatioiden viitetiedot löytyvät Arscasta vuodesta 2014 alkaen. Vanhimmat, vuosina 1995–2013 tehdyt Kuvataiteen maisterin opinnäytteet eivät näy Arscassa lainkaan, vaan niiden viitetiedoista on oma listauksensa Tajussa.

Taideyliopiston julkaisuarkisto Tajussa on julkaistu vuodesta 2015 lähtien kokotekstinä (pdf) opinnäytteitä, joiden julkaisuun tekijä on antanut luvan. Tajuun tallennettuja opinnäytteitä on mahdollista lukea myös etänä.

Kirjastossa säilytyksessä olevat työt tunnistaa Arsca-hakupalvelussa siitä, että niiden sijaintina ja luokkana näkyvät ”Sörnäisten kampuskirjasto, Suljettu varasto Opinnäytteet Ei lainata” sekä ”Srn 22.02”.

Opinnäytteiden varaaminen luettavaksi

Opinnäytetöitä säilytetään kirjaston yläkerrassa olevassa yhteiskäyttötilassa KO-165. Asiakkaan on tehtävä töiden katsomista varten itse ajanvaraus yhteiskäyttötilan oven ulkopuolella olevaan paperikalenteriin, joka vaihdetaan viikon välein maanantaisin. Ajanvaraus tehdään yhdenmukaisesti kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikojen kanssa. Tarkista ajantasaiset aukioloajat Arscasta. Opinnäytteitä ei siis voi katsoa kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella, vaikka huone itsessään on varattavissa omatoimiaikoinakin.  

Mikäli haluat tilata katsottavaksi tietyt opinnäytteet, tee varaus viimeistään samana aamuna ennen klo 12. Voit varata aineistoa katsottavaksi Arsca-hakupalvelussa aineiston tietueen vieressä olevan Ota yhteyttä -painikkeen kautta tai lähettämällä kirjastoon sähköpostia (lib.sornainen@uniarts.fi), jossa mainitset työt, jotka haluat katsoa seuraavasti: sukunimi, vuosi (esim. Mäkinen, 2021).

Mikäli haluat katsoa kaapissa säilytettäviä opinnäytteitä yleisesti, ei aineistovarausta tarvitse tehdä etukäteen, vaan pelkkä tilavaraus riittää.

 

Opinnäytteet tiedonlähteinä: Maisterin opinnäytteet arkistossa

Arkistosta tilattavat Kuvataiteen maisterin opinnäytteet

Kolmea vuotta vanhemmat kuvataiteen maisterin opinnäytetyöt siirretään Taideyliopiston arkistoon, josta niitä voi tilata katsottavaksi arkistotilauksina Sörnäisen kampuskirjastoon. Opinnäytteitä ei lainata eikä kaukolainata. Opinnäytteitä, jotka on tallennettu Taideyliopiston julkaisuarkistoon Tajuun, on mahdollista lukea myös etänä.

Arkistoon siirretyn opinnäytteen tunnistaa Arsca-hakupalvelussa siitä, että opinnäytteet sijaintina ja luokkana näkyvät ”Taideyliopiston arkisto, ei lainata” sekä ”Arkisto KuvA Opinnäytteet”.

Voit tilata aineistoa arkistosta kirjastoon katsottavaksi Arscassa aineiston tietueen vieressä olevan Ota yhteyttä -painikkeen kautta tai lähettämällä kirjastoon sähköpostia (lib.sornainen@uniarts.fi), jossa mainitset työt, joita haluat katsoa.

On hyvä varautua siihen, että arkistotoimituksessa kestää muutama päivä. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun aineisto on käytettävissä Sörnäisten kampuskirjastossa. Aineistoa ei anneta kotilainaan, eikä sitä lähetetä kirjastosta toiseen.

Huomaa, että:

  • arkistoaineistoa ei saa viedä ulos kirjastosta
  • arkistoaineisto on käytettävissä ainoastaan kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikoina
  • arkistoaineistoon voi liittyä käyttörajoituksia, joista kerromme aineiston toimituksen yhteydessä
  • arkistoaineiston lukuaika on kaksi viikkoa

 

Opinnäytteet tiedonlähteinä: Tohtorin opinnäytteet

Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet

Tajusta löytyvät kokoteksteinä kaikki Kuvataideakatemian tohtorin opinnäytteet, jotka on ollut mahdollista julkaista Tajussa.
 
Kuvataiteen tohtorin opinnäytteet Arscassa.
Kaikista Kuvataideakatemian tohtoreiden opinnäytteistä löytyvät viitetiedot Arscasta.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement