Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Esittävät taiteet: Opinnäytteet

Mistä löydän Teatterikorkeakoulun maisteritason opinnäytteet?

Julkaisuarkisto Taju: Helpoin tapa lukea opinnäytteitä on hakea Taju-julkaisuarkistoon kokoteksteinä (pdf) tallennetut opinnäytteet Arsca-hakupalvelusta esimerkiksi tekijän nimellä. Voit myös selata opinnäytekokoelmaa suoraan Tajussa.

Kirjasto: Jos uusi opinnäyte ei ole saatavana Tajussa, se löytyy Sörnäisten kampuskirjaston alakerrasta opinnäytteiden hyllystä luokasta 22.01. Opinnäytteitä ei lainata. Kirjastossa säilytetään Teatterikorkeakoulun maisterin opinnäytteitä kolmen vuoden ja kuluvan vuoden ajan, minkä jälkeen työt siirretään Taideyliopiston arkistoon.

Taideyliopiston arkisto: Kolmea vuotta vanhemmat opinnäytteet ja niiden taiteelliset osiot löytyvät Taideyliopiston arkistosta. Arkistoon siirretyn opinnäytteen tunnistaa Arsca-hakupalvelussa siitä, että opinnäytteet sijaintina ja luokkana näkyvät ”Taideyliopiston arkisto, ei lainata” sekä ”Arkisto Teak Opinnäytteet”.

Voit tilata aineistoa arkistosta kirjastoon katsottavaksi Arscassa aineiston tietueen vieressä olevan Ota yhteyttä -painikkeen kautta tai lähettämällä kirjastoon sähköpostia (lib.sornainen@uniarts.fi), jossa mainitset työt, joita haluat katsoa.

On hyvä varautua siihen, että arkistotoimituksessa kestää muutama päivä. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun aineisto on käytettävissä Sörnäisten kampuskirjastossa. Aineistoa ei anneta kotilainaan, eikä sitä lähetetä kirjastosta toiseen.

Huomaa, että:

  • arkistoaineistoa ei saa viedä ulos kirjastosta
  • arkistoaineisto on käytettävissä ainoastaan kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikoina
  • arkistoaineistoon voi liittyä käyttörajoituksia, joista kerromme aineiston toimituksen yhteydessä
  • arkistoaineiston lukuaika on kaksi viikkoa

 

Mistä löydän Teatterikorkeakoulun väitöskirjat?

Teatterikorkeakoulun väitöskirjat löytyvät sähköisenä Tajusta Acta Scenica -julkaisusarjasta.
Mahdolliset painetut kappaleet on luetteloitu kirjaston kokoelmiin. Löydät väitöksen esimerkiksi hakemalla Arsca-tietokannasta julkaisun nimellä.

TeaKin opinnäytepohja maisteriopiskelijoille

Valokuva: Katri Naukkarinen / Uniarts Helsinki

Teatterikorkeakoululla on oma sähköinen opinnäytepohja, joka helpottaa opinnäytteen kirjallisen osan tekemistä. Kannattaa ottaa se käyttöön heti opinnäytteen kirjoittamisen alussa. Löydät opinnäytepohjan Artsista.

Kirjasto tarjoaa opastusta opinnäytetyöpohjan käyttöön. Katso opinnäytepohjan opastusajat Artsista

Ohjeita opinnäytteen tekijälle

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelut neuvovat ja ohjaavat opinnäytteeseen, julkaisemiseen ja viittaamiseen liittyvissä tekijänoikeuskysymyksissä.

ImagOA-opas, taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelujen avoin tiede ja kuvien käyttö -sivusto

Lähdeviittauskäytäntö Teatterikorkeakoulussa:

Ohje lähdeviittausten merkitsemiseen, esimerkiksi opinnäytetyötä varten (vaatii Uniarts-tunnukset).

Ulkomaisia opinnäytteitä

ProQuest Dissertations & Theses Global: Humanities and Social Sciences -kokoelma, noin miljoona opinnäytettä ympäri maailmaa kokotekstinä, näistä suurin osa väitöskirjoja.

Muiden korkekoulujen julkaisuarkistoja

Suomen korkeakoulujen julkaisuarkistoista löydät esimerkiksi muiden oppilaitosten opinnäytteitä sähköisenä:

Opinnäytteitä graduista väitöskirjoihin löytyy myös kansallisesta Finnasta.

 

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement