Skip to Main Content

Esittävät taiteet: Opinnäytteet

Esittävien taiteiden maisterin opinnäytteet

Mistä löydän Teatterikorkeakoulun maisteritason opinnäytteet?

Julkaisuarkisto Taju: Helpoin tapa lukea opinnäytteitä on hakea Taju-julkaisuarkistoon kokoteksteinä (pdf) tallennetut opinnäytteet Arsca-hakupalvelusta esimerkiksi tekijän nimellä. Voit myös selata opinnäytekokoelmaa suoraan Tajussa.

Kirjasto: Jos opinnäyte ei ole saatavana Tajussa, se löytyy Sörnäisten kampuskirjaston alakerrasta opinnäytteiden hyllystä luokasta 22.01. Vielä toistaiseksi Teatterikorkeakoulun maisterin opinnäytetöitä vuosilta 2021-2022 säilytetään Sörnäisten kampuskirjastossa, Opinnäytteitä ei lainata eikä kaukolainata.

Taideyliopiston arkisto: Vuoden 2020 ja sitä vanhemmat opinnäytteet sekä niiden taiteelliset osiot löytyvät Taideyliopiston arkistosta. Arkistoon siirretyn opinnäytteen tunnistaa Arsca-hakupalvelussa siitä, että opinnäytteet sijaintina ja luokkana näkyvät ”Taideyliopiston arkisto, ei lainata” sekä ”Arkisto Teak Opinnäytteet”.

Voit tilata aineistoa arkistosta kirjastoon katsottavaksi Arscassa aineiston tietueen vieressä olevan Ota yhteyttä -painikkeen kautta tai lähettämällä kirjastoon sähköpostia (lib.sornainen@uniarts.fi), jossa mainitset työt, joita haluat katsoa.

On hyvä varautua siihen, että arkistotoimituksessa kestää muutama päivä. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun aineisto on käytettävissä Sörnäisten kampuskirjastossa. Aineistoa ei anneta kotilainaan, eikä sitä lähetetä kirjastosta toiseen.

Huomaa, että:

  • arkistoaineistoa ei saa viedä ulos kirjastosta
  • arkistoaineisto on käytettävissä ainoastaan kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikoina
  • arkistoaineistoon voi liittyä käyttörajoituksia, joista kerromme aineiston toimituksen yhteydessä
  • arkistoaineiston lukuaika on kaksi viikkoa

 

Teatterikorkeakoulun väitöskirjat

Mistä löydän Teatterikorkeakoulun väitöskirjat?

Teatterikorkeakoulun väitöskirjat löytyvät sähköisenä Tajusta Acta Scenica -julkaisusarjasta.

Mahdolliset painetut kappaleet on luetteloitu kirjaston kokoelmiin. Löydät väitöksen esimerkiksi hakemalla Arsca-tietokannasta julkaisun nimellä.

TeaKin opinnäytepohja maisteriopiskelijoille

Teatterikorkeakoululla on oma sähköinen opinnäytepohja, joka helpottaa opinnäytteen kirjallisen osan tekemistä. Kannattaa ottaa se käyttöön heti opinnäytteen kirjoittamisen alussa. Löydät opinnäytepohjan Taideyliopiston opiskelijoiden sivuilta.

Kirjasto tarjoaa opastusta opinnäytetyöpohjan käyttöön. Lisätietoja opastusajoista löytyy Taideyliopiston opiskelijoiden sivuilta.

Opinnäytteen julkaiseminen

Ohjeita opinnäytteen tekijälle

Taideyliopiston julkaisemisen opas: Opinnäytteet - Opinnäytteen tallennus Tajuun

Opinnäytteiden viittausohjeet Teatterikorkeakoulussa

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelut neuvovat ja ohjaavat opinnäytteeseen, julkaisemiseen ja viittaamiseen liittyvissä tekijänoikeuskysymyksissä.

ImagOA-opas, taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelujen avoin tiede ja kuvien käyttö -sivusto

Ulkomaisia opinnäytteitä

ProQuest Dissertations & Theses Global: Humanities and Social Sciences -kokoelma, noin miljoona opinnäytettä ympäri maailmaa kokotekstinä, näistä suurin osa väitöskirjoja.

Suomalaisten korkeakoulujen opinnäytteitä

Opinnäytteitä graduista väitöskirjoihin löytyy myös kansallisesta Finnasta.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement