Skip to main content

Esittävät taiteet: Opinnäytteet

TeaKin opinnäytepohja maisteriopiskelijoille

Valokuva: Katri Naukkarinen / Uniarts Helsinki

Teatterikorkeakoululla on oma sähköinen opinnäytepohja, joka helpottaa opinnäytteen kirjallisen osan tekemistä. Kannattaa ottaa se käyttöön heti opinnäytteen kirjoittamisen alussa. Löydät opinnäytepohjan Artsista.

Kirjasto tarjoaa opastusta opinnäytetyöpohjan käyttöön. Katso opinnäytepohjan opastusajat Artsista (päivitetään syksyllä 2019).

Ohjeita opinnäytteen tekijälle

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelut neuvovat ja ohjaavat opinnäytteeseen, julkaisemiseen ja viittaamiseen liittyvissä tekijänoikeuskysymyksissä.

ImagOA-opas, taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelujen avoin tiede ja kuvien käyttö -sivusto

Lähdeviittauskäytäntö Teatterikorkeakoulussa:

Ohje lähdeviittausten merkitsemiseen, esimerkiksi opinnäytetyötä varten (vaatii Uniarts-tunnukset).

Mistä löydän maisteritason opinnäytteet?

Helda-julkaisuarkistosta: Helpoin tapa lukea opinnäytteitä on hakea Helda-julkaisuarkistoon kokoteksteinä (pdf) tallennetut opinnäytteet Arscasta esimerkiksi tekijän nimellä. Voit myös selata opinnäytekokoelmaa suoraan Heldassa.

Kirjastosalista: Jos uusi opinnäyte ei ole saatavana Heldassa, löytyy se kirjastosalista opinnäytteiden hyllystä. Opinnäytteitä ei lainata.

Varastosta: Vanhemmat opinnäytteet sijaitsevat kirjaston varastossa. Niitä ei lainata, mutta voit pyytää niitä kirjaston asiakaspalvelusta luettavaksi.

Mistä löydän Teatterikorkeakoulun väitöskirjat?

Teatterikorkeakoulun väitöskirjat löytyvät sähköisenä Heldasta Acta Scenica –julkaisusarjasta.
Mahdolliset painetut kappaleet on luetteloitu kirjaston kokoelmiin. Löydät väitöksen esimerkiksi hakemalla Arsca-tietokannasta julkaisun nimellä.

Ulkomaisia opinnäytteitä

ProQuest Dissertations & Theses Global: Humanities and Social Sciences -kokoelma, noin miljoona opinnäytettä ympäri maailmaa kokotekstinä, näistä suurin osa väitöskirjoja.

Muiden korkekoulujen julkaisuarkistoja

Suomen korkeakoulujen julkaisuarkistoista löydät esimerkiksi muiden oppilaitosten opinnäytteitä sähköisenä:

Opinnäytteitä graduista väitöskirjoihin löytyy myös kansallisesta Finnasta.