Skip to main content

Esittävät taiteet: Artikkelit ja tietokannat

e-aineistojen etäkäyttö

Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta pääsevät Uniarts-tunnuksilla Taideyliopiston hankkimiin tietokantoihin myös esimerkiksi kotoa kirjaston tietokantalistan kautta.

E-aineistojen käyttöehdoissa on määritelty, miten aineistoja saa käyttää, mitä saa ja ei saa tehdä. Kaikille aineistoille yhteisiä käyttöehtoja ovat:

  • Ulkopuoliset käyttäjät (ns. “walk-in users”) saavat käyttää aineistoja kirjaston tietokoneilla. Uniarts-tunnukset ovat ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.
  • Aineistosta saa tulostaa tai tallentaa itselleen osia, esim. yksittäisiä artikkeleita, mikäli aineisto tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Tee hankintaehdotus

Jos et löydä Taideyliopiston kirjaston kokoelmista tarvitsemaasi aineistoa, voit ehdottaa kirjastolle sen hankkimista.

Lähetä hankintaehdotuksesi

International Bibliography of Theatre & Dance

Teatteri- ja tanssialan artikkeleita kokoteksteinä ja viitetietoina.
 

Dance in Video

Tanssiproduktioiden videotaltiointeja (ks. myös Alexander Street Press).
 

Theatre in Video

Näytelmien videotaltiointeja (ks. myös Alexander Street Press).
 

Routledge Performance Archive

 

 

Esittävien taideiden videotietokanta.
Routledge Performance Archive tarjoaa pääsyn tutkimaan nykyisiä ja menneitä audiovisuaalisia aineistoja esittävien taiteiden alalta (mm. videolähetyksiä ja kuvamateriaalia) ja sisältää myös kriittisiä kommentteja.

Ilona

Esitystietokanta, Suomen ammattiteattereiden esitykset 1800-luvulta tähän päivään.
 

Performing Arts Periodicals Database

Esittävien taiteiden lehtien artikkeleita (sisältää kokotekstejä).
 

Esittävien taiteiden e-aineistot: tietokannat ja artikkelit

Kirjaston tietokannat tarjoavat mm. tuhansia tieteellisiä artikkeleita, kuva-aineistoja ja näytelmiä sähköisessä muodossa. e-aineistojen tiedonhakua voi tehdä Arscan hakuliittymän kautta tai menemällä suoraan johonkin tietokannoista. Suurin osa aineistoista vaatii kirjautumisen joko Uniarts-tunnuksilla tai Teatterikorkeakoulun kirjastosta saatavilla erillisillä tunnuksilla.

Kirjaston koko tietokantalista löytyy kirjaston verkkosivuilta.

 

Esittävien taiteiden aineistoa sisältävät tietokannat:

EBSCO - Artikkeleita kokoteksteinä ja viitteinä monilta tieteenaloilta.

Google Scholar - Googlen haku vapaaseen tieteelliseen aineistoon.

ILONA -  ILONA on suomalaisen teatterin tietopankki, jonka verkkoversion ovat toteuttaneet yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Teatterimuseo. ILONA-tietokannassa ovat Suomen ammattiteattereiden esitykset 1800-luvulta tähän päivään.

International Bibliography of Theater & Dance - EBSCO - Teatteri- ja tanssialan artikkeleita kokoteksteinä ja viitetietoina.

JSTOR - Taiteenalan ja humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen lehtiä kokoteksteinä.

Näytelmät.fi - Sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu, josta löytyy myös suomalaisia näytelmiä käännettyinä muille kielille.

Tinfon käännöstietokannasta voi tarkistaa näytelmien käännettyjä nimiä.

Performing Arts Periodicals Database (aiemmin IIPA) - ProQuest - Esittävien taiteiden lehtien artikkeleita (sisältää kokotekstejä).

Project MUSE (Premium Collection) - taiteen ja ihmistieteiden kokotekstiartikkeleita.

ProQuest - Erityisesti taidepainotteisia aineistoja niin kokoteksteinä kuin viitetietoina.

Routledge Performance Archive (Routledge Taylor & Francis Group)
Routledge Performance Archive tarjoaa pääsyn tutkimaan nykyisiä ja menneitä audiovisuaalisia aineistoja esittävien taiteiden alalta (mm. videolähetyksiä ja kuvamateriaalia) ja sisältää myös kriittisiä kommentteja.

Arscan e-aineistojen haku

Arsca logo

Kansainvälisten e-aineistojen haku: sähköisessä muodossa esimerkiksi lukuisia vertaisarvioituja tutkimuksia, artikkelijulkaisuja ja e-kirjoja useilta eri tieteenaloilta ja eri kustantajilta.

 

Ohjeita e-aineiston hakuun

Ohje tietyn e-artikkelin hakemiseen Arscasta:
  1. Valitse pääsivulta, hakupalkin alta Kansainvälisten e-aineistojen haku
  2. Kirjoita hakupalkkiin haluamasi artikkelin nimi
  3. Valitse tulosjoukosta sopiva artikkeli ja avaa se tietokannassa (voi olla useita), josta se on saatavilla.

 

Ohje e-artikkeleiden hakemiseen (hakusanoilla) Arscasta:

  1. Valitse pääsivulta, hakupalkin alta Kansainvälisten e-aineistojen haku
  2. Kirjoita hakupalkkiin haluamasi hakusanat (englanniksi). Voit tarvittaessa käyttää MOT sanakirjaa (vaatii uniarts-kirjautumisen).
  3. Voit rajata tulosjoukkoa kohdassa: Rajaa hakua, esim. Kokoteksti saatavissa (tarkoittaa, että artikkeli, e-kirja, arvostelu on saatavissa pdf-muodossa tai verkkosivuilla) tai voit valita tulokseksi vain Vertaisarvioidut aineistot.