Skip to main content

Musiikki: Aihealuekohtaiset linkit

Digitaalisia nuotteja

Tähän listaan on kerätty digitaalisia nuottijulkaisuja tarjoavia sivustoja. Osa sivustoista sisältää vain ilmaisia, tekijänoikeusvapaita nuotteja, mikä on mainittu kuvaustekstissä. Loput sivustot ovat kaupallisia: osassa on vain maksullista tarjontaa, osa sisältää lisäksi hyvinkin laajoja ilmaisia palveluita.

American Memory ILMAINEN. Kongressin kirjaston ylläpitämä sivusto, jolta löytyy vanhempaa afro-amerikkalaista sekä kansan- ja viihdemusiikkia.

Bach Cantatas Website ILMAINEN. Lähes kaikki Johann Sebastian Bachin kantaatit PDF-tiedostoina.

Beethoven-Haus Bonn – Digital Archives Digitoitujen ensipainosten lisäksi teoskohtaista materiaalia (mm. teokseen liittyviä kirjeitä, jatkokirjallisuutta, ääninäytteitä). Ensipainokset ovat selailtavissa ilmaiseksi ja niistä voi tilata maksullisia tulosteita.

Boosey & Hawkes – Sheet Music Downloads Boosey & Hawkesin kustantamia nuotteja digitaalisessa muodossa, joukossa myös nykysäveltäjien tuotantoa

The Choral Public Domain Library ILMAINEN. Wikipohjainen kuoronuotteja ja tekstien käännöksiä sisältävä sivusto.

Collection of Historical Annotated String Editions ILMAINEN. Leedsin yliopiston historiallisten nuottieditioiden kokoelma. Kokoelma on tarkoitettu esityskäytöntöjen tutkimukseen, joten nuotit sisältävät paljon aikalaismerkintöjä.

DIAMM - Digital Image Archive of Medieval Music ILMAINEN. Digitoituja keskiaikaisia ja renessanssin aikaisia nuottikäsikirjoituksia.

Doria ILMAINEN. Sibelius-Akatemian museokokoelmien käsikirjoituksia ja nuotteja. Tekijänoikeuksien alaiset nuotit ovat käytettävissä ainoastaan Sibelius-Akatemian kirjaston Doria-päätteeltä.

E-concerthouse online sheet music library ILMAINEN. Oulun ammattikorkeakoulun nuottisivusto. Sisältää mm. kaikki Schubertin yksinlaulut transponoitavina versioina.

EveryNote.com Ladattavia maksullisia diginuotteja

The Fake Book Index Haettava Fake ja Real Bookien sisällysluettelo.

Forte notation: free sheet music ILMAINEN. Forte-nuotinnusohjelman sivusto, jolla joitakin ilmaisia nuotteja. Nuotit aukeavat vain Forte-nuotinnusohjelmalla, jonka ilmaisversion voi ladata sivulta.

Free-Scores.com Ranskalainen sivusto, jolla kokoelma ilmaisia nuotteja sekä ilmaisten nuottisivustojen linkkihakemisto. Toimii myös julkaisualustana säveltäjille ja sovittajille, jotka haluavat jakaa musiikkiaan ilmaiseksi. Sisältää myös erillisen nuottikaupan.

Gallica Ranskan kansalliskirjaston digitoitujen aineistojen kokoelma. Paljon nuotteja, nuottikäsikirjoituksia, kirjoja, kirjeitä yms.

IMSLP / Petrucci Music Library ILMAINEN. Suuri klassista musiikkia sisältävä wikipohjainen sivusto.

Kuorolaulut.fi Suomalaisen kuoromusiikin välityspalvelu ja verkkokauppa, nuotit sähköisessä muodossa.

Luck's Music Library Orkesterimateriaaleja

Musicnotes.com Ladattavia maksullisia diginuotteja, ilmaisen Sibelius Scorch -ohjelman voi ladata sivujen kautta, mukana myös ilmaisia nuotteja

Mutopia Project ILMAINEN. Klassista musiikkia.

Neue Mozart Ausgabe / Digital Mozart Edition ILMAINEN. Internationalen Stiftung Mozarteumin ylläpitämä Mozartin koottujen teosten verkkoversio.

Nuottiarkku ILMAINEN. Perinnearkku ry:n kansanmusiikkitranskriptioita.

Online Sheet Music pääosin maksullinen, sisältää materiaalia useilta kustantajilta.

Score Exchange Erikoistunut uuteen musiikkiin, paljon ilmaisia nuotteja.

Score On Line ILMAINEN. Ladattavia diginuotteja.

The Sheet Music Archive Klassiseen materiaaliin keskittyvä sivusto, kaksi ilmaista latausta vuorokaudessa

Sheetmusicdb.net Suuri valikoima ladattavia maksullisia diginuotteja.

Sheetmusicdirect.com Ladattavia maksullisia diginuotteja, MIDI-kuuntelumahdollisuus

SheetMusicFox.com ILMAINEN. Sisältää myös kevyttä musiikkia, osa ladattavissa ja osa vain linkkeinä eri sivustoille.

Sibley Music Library ILMAINEN. Eastman School of Musicin digitoitujen nuottien kokoelma.

SKML-nuottikauppa Suomen kirkkomusiikkiliiton nuottikauppa.