Siirry pääsisältöön

Zotero: Käyttöönotto

Luo tili

Zotero on kaikille käyttäjille ilmainen, mutta käytä rekisteröityessäsi uniarts-sähköpostiosoitetta. Zoteron ilmaisversiossa on rajallinen tallennustila viitteiden liitetiedostoille, mutta Taideyliopisto kuuluu Zoteron organisaatiotilaajiin, ja  uniarts-osoitteella rekisteröityneet käyttäjät saavat käyttöönsä rajattoman tallennustilan viitteiden liitetiedostoille.

Rekisteröidy Zoteron sivuilla.

Asenna

Asenna Zotero koneellesi (huom. Taideyliopiston Mac-tietokoneille Zotero on ladattavissa Zappa-jakelusta). Jos sinulta pyydetään admin-tunnuksia ja sinulla ei ole sellaisia, niin klikkaa vain "No".

Valitse Setup Typeksi "Standard" jollet itse tiedä mitä olet tekemässä. Myös Word-lisäosa asentuu samalla automaattisesti.

Asennuksen jälkeen synkronoi Zotero-sovellus tilisi kanssa: kirjaudu Zoteron asetuksissa Sync-välilehdellä tilillesi.

Asenna lataussivulta myös selainlisäosa Zotero Connector, niin saat tallennettua viitteet helposti yhtä nappia painamalla. Lue lisää Viitteiden tallentaminen ja muokkaaminen -sivulta.

Ongelmatilanteita

Zotero Connector Chromelle ei välttämättä näy oikein asentamisen jälkeen, vaan se pitää kiinnittää (pin) selainpalkkiin extensions-valikosta käsin. Ks. kuva alla.

Chromen extensions-valikko.

Siirrä viitteet RefWorksista

Saat siirrettyä kaikki viitteesi RefWorksista Zoteroon erillisenä tiedostona. Lue ohjeet tai katso video alta.

  1. Valitse kaikki viitteesi RefWorksissa. Valitse Display-kohdasta riittävän suuri määrä viitteitä yhdelle näytölle, jotta saat valittua kaikki viitteesi kerrallaan. Jos sinulla on enemmän kuin 2000 viitettä RefWorksissa, siirrä viitteet useammassa erässä. Jos viitteesi ovat RefWorksissa lajiteltuna kansioihin ja haluat säilyttää kansiorakenteen, niin siirrä viitteet kansio kerrallaan, niin saat helpommin säilytettyä kansiorakenteen Zoterossa.
  2. Valitse ylälaidan valikosta Share ja Export references. Valitse avautuvasta ikkunasta formaatiksi RIS format.
  3. Tallenna export.ris-tiedosto koneellesi
  4. Avaa Zotero, ja valitse File-valikosta Import. Etsi lataamasi export-tiedosto koneeltasi ja avaa se.
  5. Options-ikkunassa voit valita haluatko luoda siirtämillesi viitteille uuden kansion ("Place imported collections and items into new collection"), sekä tiedostojen käsittelyn (valitse "Copy files to the Zotero storage folder")
  6. Importoimasi viitteet löytyvät nyt Zoterosta export-kansiosta. Voit nimetä kansion nyt uudelleen.

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement