Skip to Main Content

Skådespelarkonst: Lärdomsprov

Skådespelarkonst

Lärdomsprov som informationskällor

Var hittar jag lärdomsprov på magisternivå vid Teaterhögskolan?

Publikationsarkivet Taju: Det enklaste sättet att läsa lärdomsprov är att söka de lärdomsprov som sparats som heltexter (pdf) i publikationsarkivet Taju i Arsca-söktjänsten till exempel med författarens namn. Du kan också bläddra i lärdomsprovssamlingen direkt i Taju.

Biblioteket: Om ett nytt lärdomsprov inte finns i Taju finns det i nedre våningen i Sörnäs campusbibliotek, i hyllklassen för lärdomsprov 22.01. Lärdomsprov lånas inte ut. I biblioteket förvaras lärdomsproven för magisterexamen vid Teaterhögskolan under tre år och innevarande år, varefter arbetena överförs till Konstuniversitetets arkiv.

Konstuniversitetets arkiv: Lärdomsprov som är äldre än tre år och deras konstnärliga delar finns i Konstuniversitetets arkiv. Ett lärdomsprov som överförts till arkivet känns igen i söktjänsten Arsca på att lärdomsprovens placering och klass visas som ”Konstuniversitetets arkiv, Utlånas inte” samt ”Arkisto TeaK Opinnäytteet”.

Du kan beställa material från arkivet till biblioteket via knappen Kontaktformulär bredvid materialets post i Arsca, eller genom att skicka e-post till biblioteket (lib.sornainen@uniarts.fi) där du anger de arbeten du vill se.

Det är bra att förbereda sig på att arkivleveransen tar några dagar. Vi meddelar dig per e-post när materialet finns tillgängligt på campusbiblioteket i Sörnäs. Materialet ges inte som hemlån och skickas inte från ett bibliotek till ett annat.

Observera att:

  •     arkivmaterial inte får föras ut ur biblioteket
  •     arkivmaterialet finns tillgängligt endast då bibliotekets kundservice har öppet
  •     i arkivmaterialet kan förekomma användningsbegränsningar som vi informerar om i samband med att materialet levereras
  •     läsningstiden för arkivmaterialet är två veckor

 

 

Instruktioner för att söka i lärdomsprov

Instruktioner för hur du söker bland Teaterhögskolans lärdomsprov och konstnärliga arbeten i Konstuniversitetets Arsca:
1.  Välj Avancerad sökning
2. I sökordsfältet, skriv in Teat opinn*
3. I Typ av sökning, välj Klassifikation (eller början av den)
3. Tryck Sök.

Instruktioner för hur du söker bland Teaterhögskolans lärdomsprov från utbildningsprogrammet i skådespelarkonst på svenska i Konstuniversitetets Arsca:

1. Välj Avancerad sökning och skriv "teat opinn*" i det första sökfältet
2. I det andra sökfältet, skriv skådespelarkonst*
3. Sök
 

Info


Foto: Veikko Kähkönen

Lärdomsprov och de konstnärliga arbeten som ingår lånas inte ut, men via Taju kan en del av lärdomsproven läsas på nätet.

ProQuest Dissertations & Theses

 

 

ProQuest Dissertations & Theses Global: Humanities and Social Sciences -samlingen, består av cirka en miljon kompletta lärdomsprov från hela världen, största delen doktorsavhandlingar. Ett oumbärligt verktyg för alla som jobbar på sitt lärdomsprov!

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement