Skip to main content

Skådespelarkonst: Lärdomsprov

Skådespelarkonst

Info


Foto: Veikko Kähkönen

Lärdomsprov och de konstnärliga arbeten som ingår lånas inte ut, men via HELDA kan en del av lärdomsproven läsas på nätet.

ProQuest Dissertations & Theses

 

 

ProQuest Dissertations & Theses Global: Humanities and Social Sciences -samlingen, består av cirka en miljon kompletta lärdomsprov från hela världen, största delen doktorsavhandlingar. Ett oumbärligt verktyg för alla som jobbar på sitt lärdomsprov!

Lärdomsprov som informationskällor

Lärdomsprov (med tillhörande konstnärliga arbeten) av studerande som utexaminerats från Teaterhögskolan finns tillgängliga på biblioteket, i den mån de skickats in till biblioteket, och där finns även licentiatarbeten och doktorsavhandlingar.

Du kan söka efter lärdomsprov i Konstuniversitetets Finna. En del material finns även i elektroniskt format i det digitala arkivet HELDA. Lärdomsproven och bifogade filer kan läsas i läsesalen. Du kan titta på upptagningar av lärdomsprovens konstnärliga arbeten i bibliotekets utrymme för grupparbete.

Lärdomsprovens konstnärliga arbeten finns i den allmänna samlingen i lärdomsprovsklassen. Äldre upptagningar finns i bibliotekets magasinsbestånd – ta kontakt med kundtjänsten. Du kan leta efter konstnärliga lärdomsprov i Konstuniversitetets Finna genom att söka på upphovsman eller verk.

Samlingen av lärdomsprov lånas inte ut.

Instruktioner för att söka i lärdomsprov

Instruktioner för hur du söker bland Teaterhögskolans lärdomsprov och konstnärliga arbeten i Konstuniversitetets Finna:
1.  Välj Avancerad sökning
2. I sökordsfältet, skriv in Teat opinn*
3. I Typ av sökning, välj Klassifikation (eller början av den)
3. Tryck Sök.

Instruktioner för hur du söker bland Teaterhögskolans lärdomsprov från utbildningsprogrammet i skådespelarkonst på svenska i Konstuniversitetets Finna:

1. Välj Avancerad sökning och skriv "teat opinn*" i det första sökfältet
2. I det andra sökfältet, skriv skådespelarkonst*
3. Sök