Skip to main content

RefWorks-opas: Write-N-Cite ja Cite in Google Docs

Viitteiden ja lähdeluettelon lisääminen käsikirjoitukseen

RefWorksin lisäosien avulla voit lisätä lähdeviitteitä suoraan tekstidokumenttiin, sekä luoda kirjallisuuslistan automaattisesti valitsemallasi viittaustyylillä. Lisäosia ovat Write-N-Cite Microsoft Office Wordille (desktop) sekä Cite in Google Docs. Lisäosat saa asennettua RefWorksin käyttöliittymässä. Tällä sivulla on ohjeet ohjelmien asentamiseen ja käyttöön.

Lisäosat eivät tue Uniarts-tunnistautumista. Erilliset tunnukset saa kuitenkin luotua helposti, jos olet aiemmin kirjautunut RefWorksiin vain Uniarts-tunnuksilla: katso ohjeet RefWorks-tilin luominen -sivulta.

Write-N-Cite

RefWorks Write-N-Cite -lisäosalla voit liittää tallentamasi viitetiedot suoraan tekstiisi Microsoft Office Word -tekstinkäsittelyohjelman sisällä. Saat Write-N-Citen käyttöön lataamalla sen omalle koneellesi. Taideyliopiston tietokoneluokkien koneilla Write-N-Cite on valmiiksi asennettuna.

Write-N-Cite ei toimi Office 365 kanssa.

 

Asentaminen

  1. Etsi Write-N-Cite RefWorksin ylävalikosta: Tools > Tools, ja lataa Write-N-Cite kohdasta Cite in Microsoft Word. (RefWorks Citation Manager on Word 2016 kanssa yhteensopiva lisäosa, jota voit käyttää Write-N-Citen sijaan. Ohjelma haetaan MS kaupasta).

  2. Lisäosa löytyy asennuksen jälkeen Wordin valikosta RefWorks-välilehdeltä (käynnistä Word uudestaan, jos se oli käynnissä asennushetkellä). Kirjaudu sisään RefWorks-tunnuksillasi (ks. tästä oppaasta ohjeet tunnuksen luomiseksi).

Ensimmäisellä kerralla kirjauduttaessa Write-N-Cite-apuohjelmaan se synkronoituu automaattisesti RefWorks-tilisi kanssa. Jos teet muutoksia RefWorksissa samalla kun Word on auki, klikkaa Sync My Database -painiketta, jotta muutokset tulevat näkyviin myös Write-N-Citessä.

 

Tekstin sisäisen viitteen lisääminen

Voit poimia lisäosan avulla viitteitä suoraan RefWorks-kansioistasi ja liittää ne tekstin sisälle tai alaviitteiksi. Voit myös muotoilla viitteen tyyliä ja lopuksi tehdä automaattisesti viitteistäsi lähdeluettelon.

RefWorks-välilehdeltä löytyvät sisäisen viittauksen, viittauksen muotoilun sekä alaviittauksen työkalut. Esim. tekstin sisäisiä viitteitä lisätessä sinun tarvitsee vain asettaa kursori tekstissä haluamasi viittauksen paikkaan ja poimia viittaus Insert citation -valikosta. Työn lopuksi lähdeluettelon saa luotua automaattisesti (Bibliography Options > Insert bibliography). Lähdeluettelo sisältää vain ne viitteet jotka olet lisäosan avulla tekstiin lisännyt.

RefWorks menu

Kuva: Write-N-Cite-lisäosan valikko Wordissa.

Cite in Google Docs

Cite in Google Docs -lisäosalla voit liittää tallentamasi viitetiedot suoraan tekstiisi Google Docs -tiedostoissa.

 

Asentaminen

  1. Etsi lisäosa RefWorksin ylävalikosta: Tools > Tools, ja lataa se kohdasta Cite in Google Docs (linkki vie käyttämäsi selaimesi lisäosakauppaan, mistä ohjelma varsinaisesti löytyy).
  2. Jotta lisäosan voi ottaa käyttöön, on ProQuestille sallittava sen vaatimat oikeudet asennuksen ja käyttöönoton yhteydessä, ml. pääsy Google-tiliisi.
  3. Lisäosan saa aktivoitua Google Docsin välilehdeltä Add-ons > ProQuest RefWorks > Manage citations
  4. Kirjaudu sisään RefWorks-tunnuksillasi avautuvassa ikkunassa, ja viitteesi tulevat näkyville Google Docsin oikeaan laitaan.

 

Tekstin sisäisen viitteen lisääminen

Kun viittaat lähteeseen, vie hiiren osoitin oikean viitteen päälle RefWorks-paneelissa, ja klikkaa Cite this -painiketta. Viite ilmestyy kursorin osoittamaan kohtaan. Samalla lähdeluettelo päivittyy automaattisesti.

Viitteen lisääminen Google Docsissa

Writing with RefWorks