Skip to main content

RefWorks-opas: Finna

Ennen kuin aloitat

 

Ennen kuin aloitat tiedonhaun, kannattaa sinun kirjautua sisään Finnaan. Viitteiden vienti RefWorksiin on mahdollista vain sisään kirjautuneena. Kirjautumalla Finnaan voit myös tallentaa tekemäsi haut ja niiden tulokset.

1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta näytön oikeassa yläkulmassa.

2. Voit kirjautua joko Taideyliopiston käyttäjätunnuksilla (HAKA login) tai Arsca-kirjastokortin numerosarjalla. Jos käytät kirjastokorttia, salasana on ensimmäisellä kirjautumiskerralla sukunimesi. Kirjautumalla Taideyliopiston tunnuksilla, voit hakea Finnan kautta myös kirjaston lisensoituja e-aineistoja.

3. Finnan kautta on mahdollista uusia lainat ja tehdä varauksia kuten Arscassakin. Sitä varten omaan tiliin on liitettävä kirjastokortti.

Mene Kirjastokortit välilehdelle ja klikkaa Liitä kirjastokortti -painiketta.

Kirjoita Käyttäjätunnus/viivakoodi -kenttään kirjastokortissa oleva numerosarja, ja seuraavaan kenttään sama salasana, jolla kirjaudut Arsca-tietokantaan. Mikäli et ole vaihtanut Arsca-salasanaa, käytä oletus-salasanaa 11111. Voit halutessasi nimetä kirjastokorttisi.

Jos kirjauduit Finnaan kirjastokortin numerolla ja sukunimelläsi, kirjastokorttisi liitetään Finnaan automaattisesti, mutta voit vaihtaa salasanan Kirjastokortit-välilehdellä.

Useiden viitteiden vienti samanaikaisesti

 

Kun Finnasta halutaan viedä useampia viitteitä kerralla RefWorksiin, pitää viitteet ensin tallentaa Finnan Suosikit-listaan.

1. Klikkaa nastan kuvaa haluamasi viitteen nimen perässä hakutuloslistalla. Valitse Tallenna (halutessasi voit myös luoda useita suosikkilistoja).

 

2. Kun olet tallentanut haluamasi viitteet suosikkeihin, klikkaa nimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse Oma tili. Finna vie sinut automaattisesti Suosikit-välilehdelle.

 

3. Valitse haluamasi viitteet (tai "Valitse sivu" jos haluat viedä RefWorksiin kaikki viitteet), klikkaa ensin Vie valitut -painiketta, ja pop-up-ikkunasta Vienti-painiketta.

Suosikit listasta voit myös lähettää viitteet sähköpostilla itsellesi tai toiselle.

 

4. Jos olet valmiiksi kirjautuneena RefWorksiin, siirryt nyt RefWorksin Last imported -kansioon. Jos et ole kirjautuneena, valitse Export to the new RefWorks ja kirjaudu sisään Taideyliopiston tunnuksilla (Use login from my institution).

 

Yksittäisen viitteen vienti

 

1. Kun haluat viedä RefWorksiin yhden viitteen kerrallaan, avaa viite klikkaamalla teoksen nimeä. Viitetietojen ylälaidassa olevilla painikkeilla voit mm. tallentaa viitteen suosikkeihin, lähettää sen sähköpostilla tai tulostaa sen.

2. RefWorks vientiä varten klikkaa Vie viite -painiketta ja valitse Vienti: RefWorks. Jos et ole kirjautuneena RefWorksiin, valitse Export to the new RefWorks ja kirjaudu Taideyliopiston tunnuksilla. Jos olet jo kirjautuneena, päädyt suoraan RefWorksin Last imported -kansioon.